• Tomi

Kylpyhuoneremontti - Mistä tietää, mitä pitää remontoida?

Usein tai lähes aina kylpyhuoneremontin tarve tulee asiakkaan kyllästyttyä laattojen väriin ja halutaan nykyaikaisempi ilme kylppäriin tai kun ostetaan vanhempi asunto, jossa kylpyhuone ei miellytä uusia omistajia.

Asiakas siis luo itse tarpeen ja pyytää remontista joltain alan ammattilaiselta tarjouksen.


Tässä vaiheessa mitataan remontoinnin ammattilaisten ammattitaito. Ammattitaidoton tarjoaa vain juuri sen mitä asiakas pyytää, ammattitaitoinen selvittää, mitä kannattaa tehdä ja mitä on pakko tehdä ja vielä tärkeämpänä, kertoo mitä muuta yllätyksiä voi tulla vastaa.


Esimerkki: Jos kylpyhuoneremontista saa tarjouksen puhelimitse, ilman että remonttiliike käy kohteessa paikan päällä, ollaan jo menty pahasti pieleen. Ammattiylpeä tekijä ei voi antaa kuin arvion työn hinnasta näkemättä kohdetta. Kylpyhuoneissa on niin monta asiaa, joista ei saa selvyyttä ennen kohteessa käyntiä.

Ensinnäkin, minä haluan haistaa tilan. Kyllä haistaa. Se on ensimmäinen ja paljon kertova aisti, josta saa hyvin helposti monta ongelmaa selville.

Esimerkiksi jos tilassa on kostea tuoksu vaikka kylpyhuonetta ei ole käytetty pitkään aikaan, silloin on syytä kaivaa kosteusmittarit esiin. Toisena hajuna kellarin haju. Silloin ilmanvaihdossa on vikaa tai kosteus rakenteissa on jo alkanut aiheuttaa homekasvustoa. Syitä voi olla monia.

Eli ensimmäinen aisti oli haju ja toisena tulee näkö. Harjaantunut remontoinnin ammattilainen näkee helposti ongelmat joita pinnan alla saattaa olla. Esimerkiksi laattojen saumat halki tai irronneita laattoja, tarkoittaa pohjan elämisestä. Syy pitää selvittää.


Seinän rakenteella on myös suuri vaikutus työn määrään ja tätä kautta myös hintaan. Kylpyhuoneet joissa on puu- tai peltirunkoiset kipsilevyseinät, laattojen purkaminen on mahdotonta ilman että vedeneriste ja kipsilevyt vaurioituvat. Muutenkin on remontin yhteydessä jopa hyvä että levyt otetaan pois ja samalla nähdään seinärakenteen kunto. Näin saadaan varmuus ettei kosteutta ole rakenteissa.


Summasummarum - kun kylpyhuoneen remontti tulee ajan kohtaiseksi, kannattaa remonttifirma pyytää käymään kohteessa jos eivät sitä itse ehdota. Ja ikävä kyllä jos he osaavat kertoa että edellä mainittuja ongelmia saattaa tulla vastaa, kylpyhuoneremontista tulee odotettua kalliimpi, mutta ainakin ammattitaitoinen kaveri on käynyt sen tutkimassa.


Onnistuneita remontteja kaikille!

75 views0 comments