• Tomi

Asunnon myyjällä on asunnonvälittäjä - pitäisikö ostajalla olla tekninen avustaja?

Nykyään todella usein törmään uutisiin, jossa asunnon ostaja joutuu pettymään, kun asunnossa alkaa myöhemmin ilmetä vikoja. Kosteusvauriot ja home ilmenevät kun ihmiset alkavat sairastella tai viimeistään silloin kun asuntoa aletaan remontoida.

Vaikka myyjän toimesta olisi asianmukainen kuntokartoitus tehty, ongelmana voi olla se ettei asunnon ostaja tai edes välittäjä osaa sitä oikein tulkita.


Eräs tuttava pariskunta on etsinyt muutaman kuukauden itselleen asuntoa Helsingistä. Heidän unelma asuinalueensa olisi Käpylä, Toukola tai Kumpula. Ja tietysti ne ihanat puutalot. He ovat käyneet muutamissa asuntoesittelyissä ja yhteen asuntoon ihastuivat niin, että olisivat olleet valmiita tekemään tarjouksen.


Tässäkin talossa oli tehty kuntokartoitus. Välittäjillä oli isot pinot papereita, joista ilmeni taloon tehdyt remontit ja mitä remontteja olisi vielä tulossa.

Tuttavillani oli kuitenkin ongelma. He eivät ymmärtäneet oliko kartoituksessa ilmenneet asiat vakavia korjausta vaativia asioita ja tehdyistä remonteista heillä ei ollut näkemystä oliko ne tehty asianmukaisesti. Näin ollen he pyysivät apuani että kävisin asiakirjat läpi ja pyörähtäisin vielä talolla katsomassa jos huomaisin jotain mitä he eivät huomanneet.

Näin tein.

Taloon oli papereiden mukaan uusittu salaojat. Dokumenteista löytyi myös muutama kuva kun salaojia asennettiin. Talo on kellarillinen ja kuvassa näkyi selvästi, että salaojaputket oli asennettu noin metrin ylemmäksi kuin kellarin lattian pinta.

Keskiverto asunnonostajan asiantuntemus ei riitä tuollaisessa tapauksessa arvioimaan, onko työ tehty hyvin ja näin hän joutuu luottamaan myyjän ja välittäjän sanaan.

Tuttavillani oli nyt apunaan vuosien kokemus rakennusalalta ja luultavasti selvisivät tällä kertaa ilman myöhemmin ilmestyviä ongelmia.


Miltä kuulostaa? Asunnonostajan tekninen avustaja. Valmiina palvelukseen.

38 views0 comments

Recent Posts

See All

Yritykselle uusi ilme ja blogi...

Perustin Fixta Oy:n vuonna 2009. Silloinkin oli tärkeätä saada heti nettisivut kuntoon, että potentiaaliset asiakkaat saisivat tiedon toiminnastamme. Nettisivut tein itse Word-tekstinkäsittelyohjelmal